top of page
LOGO MASH Dance House

VR Dance

IDW image with BG 300

בשנת 2021 ייסד מרכז מחול שלם אולפן VR לצילום ועריכת תכנים אומנותיים בטכנולוגיית תלת מימד המיועדת לצפייה באמצעות משקפי VR ויצירה של חווית צפייה חדשנית ומהפכנית.

במסגרת המיזם פועל מחול שלם בשלושה אפיקים:

1- מתן שירותי צילום והפקת תכנים לצפייה בטכנולוגיה אינטראקטיבית וירטואלית לאמנים ומרכזי תרבות ישראלים ובניית רפרטואר עשיר של תכני תרבות וירטואליים. גישה זו מעניקה ליוצרים את ההזדמנות להגיע לקהלים חדשים באמצעות טכנולוגיה חדשנית ומתקדמת המאתגרת את כל התפיסה של מופע בימתי כקונספט התלוי בזמן ובמקום מוגדרים.

2- הקמת אולם קולנוע וירטואלי הכולל 30 משקפי VR מתקדמים, כיסאות מסתובבים וסאונד היקפי לצפייה מיטבית, שמאפשרים לקהל ולמבקרים לצפות במופעי תרבות איכותיים בצורה חדשנית המציעה גם אטרקציה תיירותית (ארצית ובינלאומית).

3- פעילות שוטפת לקהילה ולאוכלוסיות מוחלשות. בשנת 2022, הציג מרכז מחול שלם את חווית ה Dance VR לבתי אבות, פנימיות לנוער בסיכון, קבוצות מחול ותוכניות חינוכיות שונות.

המיזם הוקם בתמיכת הקרן לירושלים, עיריית ירושלים והרל״י- הרשות לפיתוח ירושלים והמשרד לירושלים ומורשת.

במסגרת אירועי הShowcase נציג את יצירתו של עירד אבני- נרקיס  בפורמט מציאות מדומה ביום שני ה5.12 אחרי הצהרים, וכן נעדכן אודות מחקר מתמשך של מיזם VR בשיתוף עם בית הספר לתיאטרון ומחול של אוניברסיטת קנט סטייט אשר במרכזו ניסיון ליצור סביבה לרקדנים במקומות שונים להיפגש, לעבוד וליצור במיקום וירטואלי.


צוות החוקרים:

רובי אדלמן, מייסד שותף ומנכ"ל MASH

איתי בן יוסף, אמן XR, וחוקר

Jeffrey Marc Rockland, רכז חטיבת המחול, אוניברסיטת קנט סטייט (KSU)

Jong-Hoon Kim, Ph.D עוזר פרופסור למדעי המחשב ומנהל מעבדת ATR, KSU

Jakyung Seo, פרופסור חבר לעיצוב תאורה, KSU

Sophia Matar, מדעי המחשב - סטודנטית חוקרת לטכנולוגיה, KSU

bottom of page